رفتار با کودک
این متن به در خواست شما کاربران عزیز نوشته شده است، امیدواریم که مفید واقع شود.
یکی از مسائلی که در زمینه ی رفتار با کودک وجود دارد، حرف شنوی کودکان است.
امروزه بیشتر پدر و مادر ها از این مسأله شکایت می کنند که بچه ها به حرفهایشان گوش نمی دهند و آنها گاهی 4،5 مرتبه و یا حتی بیشتر خواسته هایشان را از بچه ها با فریاد تکرار می کنند ولی بازهم کودکان توجه نمی کنند.
اگر شما هم دچار این مسأله هستید، بدانید که به خاطر ضعف شنوایی کودکتان نیست بلکه این نشانه بی توجهی کودک به حرفهای شماست و آنها تا هنگامی که صدایتان به حدی بلند شود که احساس کنند خیلی جدی هستید به این کار ادامه خواهند داد.
در این نوشته سعی می کنیم با ارائه چند راهکار عملی به والدین کمک کنیم تا بچه ها حرف شنوی بیشتری از پدر و مادر ها داشته باشند.
1- زمانی که قصد دارید کودک را به انجام کاری تشویق کنید، با او تماس چشمی برقرار کنید و روبه روی او بنشینید. این روش مهم ترین عامل برای گوش دادن کودک به گفته های شما و افزایش تمرکز کودک شما می باشد.
این روش را می توانید از طریق بازی به کودک آموزش دهید: چند متر دورتر از همدیگر بنشینید و به چشم های همدیگر نگاه کنید، و به کودک بگویید هرکس زودتر به اطراف نگاه کند بازنده است.
تشویق کودکتان به خوب گوش کردن و توجه کردن از طریق چنین بازی هایی از بروز مشکلات عدم توجه در مدرسه پیشگیری می کند و کودکی که در سنین پیش از دبستان خوب گوش دادن و توجه کردن را یاد می گیرد بعد ها در مدرسه نیز در درس هایش از توجه و تمرکز کافی برخوردار خواهد بود.
2- شما نیز شنونده ی خوبی برای کودکتان باشید.
کودک شما آنچه که دوست دارید نمی شود بلکه آنچه شما هستید می شود. با تأمل در این جمله می فهمیم که گاهی پدر و مادر ها رفتار غلط را به کودک یاد می دهند و خودشان به گفته های کودک گوش نمی دهند و سرشان به کار خودشان گرم است ولی از کودک انتظار دارند به آنها با دقت گوش کند و حرفشان را اطاعت کند.
3- با جملات ساده، کوتاه و مثبت خواسته هایتان را بیان کنید.
دستورات و توضیحات اضافی ممکن است موجب فراموش شدن و گم شدن مطلب اساسی در بین حرفهای شما بشود. به جای سخنرانی طولانی مدت و پند و اندرزهای زیاد بهتر است با یک جمله روشن خواسته ی خود را از کودک بخواهید.
به طور مثال بگویید: یا لباس هایت را داخل کمدت می گذاری یا اجازه نداری 1 روز با دوچرخه ات بازی کنی.
در رابطه با مثبت بودن خواسته ها می توان به این مسأله اشاره کرد که والدین اکثرأ کودکان را از انجام کارها منع می کنند: نکن، نرو، نشین، ندو. به طور مثال کودکی که در منزل توپ بازی می کند می توان به جای گفتن بازی نکن به او بگوییم در حیاط بازی کن.
4- آرام ولی محکم و قاطع صحبت کنید.
اگر معمولأ هنگامی که کاری از کودکتان می خواهید صدایتان را بلند می کنید، کودک می آموزد تا هنگامی که صدایتان را به حداکثر نرسانده اید، به شما بی توجهی کند. اگر حس کردید که صدایتان هر لحظه بلند تر می شود، صبر کنید، نفس عمیقی بکشید و سپس به چشمهای کودک نگاه کنید و با صدای شمرده به او بگویید: سارا من ازت می خواهم که اسباب بازی هایت را همین حالا جمع کنی و توی کمدت بگذاری.
5- از جملات پرسشی استفاده نکنید.
وقتی به کودکتان می گویید: چطوره اسباب بازی هایت را جمع کنی؟ اگر پاسخ دهد حالا نه! تعجب نکنید. اگر در مورد خواسته ای که از کودکتان دارید سوالی در ذهن ندارید از جملات قاطع استفاده کنید و به او بگویید که دقیقا باید چه کاری را چه موقع، چگونه و کجا انجام دهد.
تربیت کودک نیاز به صبر و حوصله ی فراوان شما والدین گرامی دارد. امیدواریم در این امر مهم همراه خوبی براتون باشیم.
منتظر نظرات شما درباره تربیت کودک هستیم.
منبع: دنیای روانشناسی
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
معرفی انیمیشن زندگی یک حشره a bug’s life
بازی برای کودکان یک ساله
بازی کودک با تبلت و تاثیر بر گفتار
سندرم سیندرلا
داستان روانشناسی پسرک و 10 دلار
بازی بولینگ بساز
23 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام از مطالب خوبتون ممنون
من اموزگار ابتدایی هستم و اگر امکان داره مطالبی در ارتباط با اختلالات یادگیری و یا اختلالات رفتاری کودکان هفت تا یازده ساله برامون بگذارید ممنون
سلام
ممنون که به سایت ما سر زدین.
انشالله در هفته های آتی مطلبی درباره اختلال یادگیری بر روی سایت دنیای روانشناسی قرار خواهد گرفت. میتونین عضو خبرنامه سایت بشین تا مطالب به ایمیلتون ارسال شود.
بی صبرانه منتظر نظراتتون هستیم.
سلام مطالب خواندنی و جالب هستند اما کاش جامع تر بود و کاملا موضوع را باز میکرد
سلام
در نظر داریم هربار مختصر و مفید به بررسی مسائل و مشکلات رفتاری کودک بپردازیم. انشالله در آینده مطالب بیشتر و کامل تری در این باره در سایت قرار خواهیم داد.
واقعا مطالب آمزنده و خوبیه من مربی کودکم اگه برام بازم از این مطلبا بزارید ممنون دار شما میشم از اینکه عضو این سایت هستم خیلی خوشحالم
سلام
ما هم خوشحالیم که اعضایی مثل شما داریم
ان شالله در آینده مطالب بیشتری درباره کودک خواهیم گذاشت.
سلام همه اینها در سطح حرف می باشد وقتی بچه خمیرش (وجودش )لجباز است
هیچ کاری نمی شه انجام داد
بچه لجباز وسرکش فقط با بی محلی وبی اعتنایی جواب می دهد بس
بچه های حالا به دلیل اینکه در رفاه هستند همه چیز راحت بدست می اورند پس این موضوعات جواب گو
شخصیت بچه ها نمی توان باشه
بچه ای که با فریاد حرف خود را به کرسی می نشاند وپدر مادر با فریاد آن نیز آن را برآورده می سازد
نتیجه می شود این مطالب شما
سلام
همان طور که خودتان اشاره کردید خانواده هایی که همه ی نیازهای کودکانشان را برآورده می کنند و به کودکان مفهوم صبر را یاد نمی دهند، کودکان لجباز بار می آورند که متناسب با این کودکان یک سری تکنیک ها وجود دارد که انشالله در بحث های بعدی بهش می پردازیم. در این متن ما قصد داشتیم راه ارتباط صحیح با کودک را به والدین آموزش بدهیم.
منتظر نظرات و پیشنهاداتتون هستیم.
عااااالی بود.